Friluftsliv på havet skal kortlægges - Deltag i kortlægningen

Kære klubmedlem!

Deltag i denne kortlægning af klubbens / jeres individuelle brug af havet og vær med til at synliggøre vores interesser ved fremtidig planlægning af udnyttelsen. (Aktiviteter skal registreres løbende)

Friluftsrådet støtter et nyt forskningsprojekt, hvor Københavns Universitet vil kortlægge havfriluftsliv. Projektet vil inddrage så mange friluftsaktiviteter som muligt – om det så er ravsamlere i strandkanten, hanggliding, dykkere, vandskiudøvere eller soppende børn.

Formålet med kortlægningen.
Kortlægningen skal bidrage til, at få et bedre overblik over hvor, hvordan og hvornår der dyrkes friluftsliv på havet. Det overblik er der ingen der har i dag, hvilket stiller friluftsinteresser svagere, når der skal planlægges på søterritorier.
Det er Københavns Universitet, der gennemfører den brugerbaserede undersøgelse af friluftsaktiviteter på havet. Undersøgelsen foregår ved, at brugere selv registrerer, hvilke aktiviteter de laver, og det gælder både for de organiserede og de uorganiserede friluftsbrugere.

Baggrunden med kortlægningen.
Der eksisterer i dag ikke et samlet billede af hvor, hvornår og hvordan friluftsudøvere bruger havet. Det stiller os svagere når Friluftsrådet som paraply organisation skal argumentere for friluftsinteresser på havet.
Samtidig pågår der netop nu forberedelserne til en ny type planlægning på havet. Det kaldes Maritim fysisk planlægning, og er en ny type planlægning i Danmark, som EU pålægger alle medlemslande, fordi der mange steder sker en intensiv og ukoordineret udnyttelse af hav og kystområder. Som friluftsorganisation er vi utilfredse med, at der ikke skal tages hensyn til friluftsliv, og med den igangværende kortlægning ønsker Friluftsrådet at understrege behovet for, også at tage højde for friluftslivet på havet og ved kysterne når der planlægges.

Friluftslivet på havet skal kortlægges - med hjælp fra de aktive friluftsudøvere på og ved vandet.
Fra Friluftsrådets side er håbet, at så mange som muligt vil deltage i kortlægningen. Så uanset om du er lystfisker, ror havkajak, er vinterbader, dykker eller noget helt andet, så opfordrer vi dig til, at gå ind på hjemmesiden og angive hvor du bruger havet.
Både foreninger og private friluftsudøvere opfordres til at registrere aktiviteter.
Du kan registrere aktiviteter i hele 2015 på: www.havfriluftsliv.dk

Vi mangler i dag data om havfriluftsliv, så det er vigtigt at så mange som muligt deltager.