Store legedag og sommerfest 2014

Med 21 aktive roer på vandet og nogle få tilskuer,

løb vores store legedag af staben.

Vejret var blæsende fra sø, men det gav os et læ felt lige ved klubhuset, som blev godt udnyttet. Solen skinnede og holdt os varme, vandet var 22gr og lige tilpas til en dukkert i ny og næ.

Der var taget meget grej frem fra hallerne, lige fra begynder kajakkerne over hav kajakkerne Tot og Svanen til Tiger, vores kap kajak og 2 åres inriggeren Trunshøj. Efterskolen stillede deres Edon både til rådighed, ligesom de havde lagt 2 baner ud som vi frit kunne bruge som øvelses område. Alt blev luftet og noget blev vendt rundt på hovedet!!

Dagen startede med den planlagte kæntring i inriggere.

Efter en hel del snak frem og tilbage, afprøvning af redningsveste og ændring af inriggere fra 4 åres til 2 åres, kom Trunshøj ud på vandet med Peter, Erik og Lisette. De tog en kort rotur før de kom retur foran klubhuset –OG VÆLTEDE!!

Niels Jørgen tog en 8 min. video, linket kommer her på siden, når den er klar.

Da båden blev godt fyldt med vand, tog det sin tid, før alle 3 kom ombord igen og de kom til kaj. Vel inde igen, var der en kort menings og erfarings udveksling. F.eks. byttede redningsvestene ejermand i vandet, da det handlede om bare, at få fat i en. Det gav lidt udfordring for Lisette, da hun fik en stor en, som ikke passede eller kunne lynes ordentligt!! Nu er alle 3 unge og stærke, så de kunne selv trække sig op i båden ved egen kraft og vandet var lunt, så ingen blev underafkølet. Faktisk klarede de det rigtigt flot, men tiden i vandet kunne have været fatal ved laver vandtemp. Trunshøj tog et par roture mere, med ny besætning. Den holdt sig dog retvendt resten af dagen.

Der blev afprøvet og flyttet grænser i kajakkerne. Nogle kom ud i en mere ustabil udgave og en enkel inkarneret inrigger roer kom også ud i kajak, efter lidt tilvænning med balancen så det nemt nok ud. Niels Jørgen viste at Tot, vores færge af en havkajak, godt kunne bruges til grønlænderrul, mens Erik viste hvordan Tiger skulle styres. Hvalrossen vores 2ér kajak fik også flere ture.

Jacob gav gode råd til styring af Edonbådene, som flere tog en tur i.

Alt i alt en god dag, hvor alle så, hvilke muligheder vi har, for at ro i vores klub.

Efter bådvask og oprydning kom turen til spisningen. Der blev budt velkommen til nye deltager. René blev vores grillmester, mens vi andre bar borde og stole ud foran klubhuset, som vi sad ved.

En hyggelig aften med udsigt over fjorden i godt selskab.

Tak for god forplejning af kage og salater til Kirsten, Else og Laila.

Tak for hjælp til at arrangere dagen til Lisette, Inger, Else og Jens.

Store legedag bliver gentaget til næste år.

Lone