Standerstrygning 2017 - Formandens tale

Sæson 2017 skal huskes som den sæson, hvor vi ikke havde et eneste tilfælde af solstik eller soldning.

Vejret kan ikke tage modet fra rigtige roere. Der har været en rigtig god stemning hos de nye kajakelever, og de er alle kommet sikkert på vandet, og flere har allerede roet rigtig langt i år. Jeg håber meget på, at den fællesskabsånd, der blev skabt, bliver at gense på vandet til næste år. De nye kajakker, vi døbte ved standerhejsningen, har været flittigt brugt, så vi har virkelig kunne nyde den gave, vi fik i de 3 kajakker. Det har virkelig glædet mig at se en flok mennesker vælte 15 gange i en kajak på en aften og stadig være storsmilende, når de kom i land.

Vores inriggerbåde har kørt et lidt stille år. Vi har ikke fået brugt den nye båd så meget som ønsket pga. vejret, og alle de lange lyse sommeraftner, hvor vi kan ro rigtig langt, har der ikke været mange af.

Men vi fik besøgt: Frederikssund, Stevns, Tissø og Nykøbing Sjs roklubber, hvor det blev til gode fællesture. Dette fortsætter vi med i 2018, og jeg vil opfordre alle til at deltage i disse ture. Det er for alle.

Vi har også besøgt Roskilde roklub et par gange i året og har haft overnatning i Skuldelev samt et par måneskinsture i fuldmånens skær. Det glæder mig, at vi kan lave nogle ture, hvor både kajakker og robåde kan være sammen. Mere af det til næste år.

Vi fik startet SPP-roning (sved på panden) op, og dette fortsætter vi med i 2018.

Om der kommer et Lindenborg klubmesterskab i 2018, er ikke udelukket, men flere sociale arrangementer er planen.

Vi har haft besøg af klubber udefra, og hvor er det dejligt at kunnet dele vores dejlige rovand med andre.

Nu er det her ikke et på gensyn til næste forår. Men tak for sommeråret og vi ses til rospinning, som allerede er i fuld gang, og der er rift om pladserne om tirsdagen. Så være hurtig til at booke dig en tid der, torsdage er der luft endnu. Vi skal også have lukket huset ned for vinteren, og vi skal have gjort al materiel klar til næste år, og vi har planer for dette, men husk nu, at hvis vi ikke alle løfter i flok, så har vi ikke den klub, vi har i dag. Har du noget at byde ind med, så kontakt endelig materielforvalter Jørgen Grastrup eller klubhusforvalter Inger Skougaard. De har ting, du kan hjælpe med til.

Broen tages ned i næste uge, så hvis du har en vintertilladelse til kajakroning, så er det lidt mere bøvlet at komme på vandet.

Vinteren kommer også til at gå med at forberede et kajakhotel, som generalforsamlingen skal tage beslutning om. Vil du være med, så meld dig under fanen til tovholder Else Strandgård.

En stort tak til alle der har ydet en indsats for os alle her i klubben i årets løb, om det er undervisning, græsslåning, rengøring af hus, reparation af både. Tak til jer alle. En særlig tak skal lyde til Else Strandgård, for pengene klæber til hende, hun har lige her på falderebet skaffet penge til noget nyt redningsmateriel.

I tirsdags mistede vi et meget afholdt medlem, Dan Jensen tabte kampen til kræften. Dan har været en god romakker og en drivkraft på vedligehold af hus og har givet en hånd med de nye kajak-elever, han bliver savnet. Æret være hans minde. Jeg fik beskeden om Dan på en regnvejsdag, og efter regnen kommer solen jo som bekendt altid igen. Solen så jeg, da jeg lavede opgørelsen for, hvor meget der er roet i årets løb.

Der er i alt roet 12.183 km.   4826 km er i kajak og 7357 km i robåd af os selv og 715 km af gæster.
Dette er meget flot, når vi tager året i betragtning.

Når jeg ser på listen over, hvem der har roet hvad, så er der en, der springer i øjnene. Vedkommende har roet både i robåd og i kajak, hvor kajakken var ny i år, og allerede nu har vedkommende sagt ja tak til at komme med på kursus for at hjælpe med undervisningen i kajak til næste år. Jeg vil gerne have, at Dan Kyhl kommer herop og stryger standeren og officielt afslutter somme-rens ture på vandet.

Skal vi ikke give ham og klubben en hånd.

Lindenborg Roklub længe leve: Hurra, Hurra Hurra.